Ce nu trebuie să faci niciodată în aeroport. Sfaturi pentru pasageri

Ce nu trebuie să faci niciodată în aeroport. Sfaturi pentru pasageri Femeie arestată după un gest uluitor făcut pe aeroport. Sursa foto: Razvam Valcaneantu EEC

Un român care a lucrat 8 ani în aeroport a explicat ce nu trebuie să facă pasagerii atunci când călătoresc cu avionul. Ei vor avea parte de o călătorie mult mai plăcută dacă țin cont de aceste recomandări.

Un român care a lucrat 8 ani în aeroport a explicat ce nu trebuie să facă pasagerii atunci când călătoresc cu avionul. Este bine să ne personalizăm trollerul pentru a ne asigura că alți pasageri nu-l vor confunda cu al nostru. Putem să ne legăm o eșarfă sau să ne punem o bandă de culoare stridentă pe bagaj.

„Numele meu e Dan iar în ultimii 8 ani am lucrat în diferite poziții pe aeroportul Gatwick London. Foarte important este să va asigurați că bagajul este mult mai diferit că al celorlalți, reducând posibilitatea de a fi confundat.

Puteți face asta legând de mâner o eșarfă, o bandă de culoare stridentă sau mă rog, orice altceva. Am pățit-o la un moment dat când un amețit nu s-a uitat la ce geantă ia.”, a spus românul pe grupul de Facebook Vacanțe sub 500 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenție la etichetele de la călătoriile trecute

Pasagerii trebuie să scape de etichetele de la călătoriile trecute de pe geamantan. Ele pot deruta calculatorul, care va citi mai multe coduri de bare diferite. Bagajul ar putea ajunge în altă țară. Trebuie să avem grijă să nu purtăm obiecte interzise în bagaj. Cei care nu respectă această regulă riscă să piardă zborul și să fie sancționați.

Ce nu trebuie să faci niciodată în aeroport. Sfaturi pentru pasageri

Aeroport. Sursa foto: Dreamstime

„Dacă aveți acele label-uri din excursiile trecute încă pe geamantan, este momentul să renunțați la ele. Calculatorul care citește acel cod de bare este derutat, găsind două coduri diferite și va fi trimis unui operator care de multe ori nu verifică bagajul pe toate părțile. Așa există posibilitatea că acel bagaj să fie trimis unei echipe care să deslușească ce se întâmplă”, a mai spus bărbatul.

Trucuri pentru recuperarea rapidă a bagajelor în aeroport

Un alt bărbat care a lucrat la aeroport a explicat cum putem să ne recuperăm mai rapid bagaje. El a spus că bagajul celor care fac check in-ul mai târziu ajunge primul pe bandă. O sugestie mai puțin stresantă este aceea de a solicita primirea bagajului imediat la îmbarcare. Pasagerii vor fi nevoiți să plătească în plus pentru asta.

Cei care vor să își recupereze bagajul mai repede pot să își cumpere bilet la business class. O altă opțiune este solicitarea unui sticker „fragile” pe bagaj.