Apa și alte băuturi care se servesc în avioane, în timpul zborului, sunt mai periculoase decât crezi. Unul din 8 avioane au problema cu igiena, coform unor studii efectuate de EPA. Dacă vrei să te convingi, fii atent la însoțitorii de zbor. Niciunul n-o să bea ceea ce-ți dă ție.
Studiile efectuate de EPA (Agenția de Protecție a Mediului) au arătat că unul din opt avioane au probleme cu igiena și tu ești primul care are de suferit de pe urma nerespectării unor norme de către liniile aeriene. Alte studii EPA arată că 15% dintre aeronave duc periodic la bord bacterii deosebit de periculoase pentru organismul uman, conform Playtech.ro.
De asemenea, s-a observat că avioanele de cursă lungă conțin mai multe bacterii (inclusiv Salmonella) decât cele care se deplasează pe distanțe scurte sau cu escale.
Cu alte cuvinte, apa așa-zisă potabilă de la bordul avioanelor este ținută în containerele acelea mobile pe care le-ai văzut că sunt plimbate de colo-colo de către însoțitoarele de zbor. Apa respectivă fie ți-o dă să o servești așa cum e, rece sau fierbinte, fie o folosește la cafea sau ceai, în funcție de ceea ce ceri.
Iar până să ajungă la tine în pahar și apoi în stomac, apa respectivă trece prin diverse etape până ajunge la bordul aeronavei și, de fiecare dată când e mutată, există riscul aproape sigur să fie infestată cu diverse baterii sau chiar ouă de insecte, cum s-a observat în unele cazuri. În drumul ei către avion, apa este depozitată în mai multe containere, care nu sunt mereu verificate să fie perfect curate. Cele mai nocive sunt cisternele care transportă apa de la sursă la aeronavă, unde este apoi depozitată în containere