Avertismentul specialiştilor. Telefoanele cu sistem Adroid s-ar putea scumpi. Vezi cauza

Avertismentul specialiştilor. Telefoanele cu sistem Adroid s-ar putea scumpi. Vezi cauza

După ce compania de bază a Google a fost amendată cu cinci milioane de dolari, specialiştii atrag atenţia că telefoanele cu Androi se vor scumpi.

Autoritatea de Concurenţă a Uniunii Europene a făcut un control asupra posibilului abuz de poziţie dominantă a Google, tocmai în ceea ce priveşte sistemul de operare Android.

Acest sistem este folosit la ora actuală de 80% din utilizatorii de smartphone-uri din lume.

În urma verificării, compania-mamă a Google, Alphabet Inc, a fost amendată cu cinci milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sistemul de operare Android a fost până acum accesibil tuturor, având în vedere că telefoanele sunt la îndemâna oricui.

Lucrurile însă ar putea să se schimbe, arată specialiştii în domeniu, după cum scrie publicaţia Business Insider, citată de Mediafax.

„Este foarte posibil ca această situaţie să determine creşterea preţurilor la telefoanele cu sistemul de operare Android, însă asta va depinde de modul în care Google decide să se conformeze deciziei (Comisiei Europene – n. red.)”, a declarat Pinar Akman, profesor al Universităţii din Leeds, Marea Britanie.

În acest moment producătorii de telefoane primesc gratuit de la Google sistemul Android, în baza căruia funcţionează aplicaţia Google Play.

Există însă riscul ca, pentru a compensa pierderile, Google să inroducă un sistem de tarifare pentru sistemul Android oferit producătorilor de telefoane. Ceea ce înseamnă că preţul final al produsului ar putea să se majoreze.

Dincolo însă de speculaţii, rămâne de văzut ce va fi în realitate