Astfel, potrivit ziarului italian Il Giornale, serviciile secrete italiene avertizează cu privire la posibilitatea ca traficanții de persoane să provoace în mod intenționat un dezastru pe mare, pentru a obține simpatia Occidentului și a relua fluxul de migrație.

O astfel de mișcare ar putea fi o repetare a altor catastrofe umanitare majore, cum ar fi un naufragiu care a ucis în jur de 700 de imigranți în 18 aprilie 2015 și a dus la începerea operațiunii Sophia cu sprijinului acordat ONG-urilor posesoare de feriboturi care operează în Marea Mediterană.

Potrivit câtorva dintre puțini migranți care au supraviețuit incidentului, contrabandiștii au forțat migranții să se arunce în apă, știind foarte bine că vremea era foarte rea, vânturi puternice, valuri, determinând pe unii să speculeze că dezastrul a fost căutat sau chiar cauzat în mod intenționat de contrabandiști. Navele s-au scufundat în cele din urmă, ucigând majoritatea migranților de la bord după ce s-au ciocnit cu vasul portughez plin cu containere.

De asemenea, publicația italiană a dezvăluit inconsecvențe în ultimele zile din partea organizației "Alarm Phone", care acționează ca o linie de asistență pentru navele aflate în primejdie în Marea Mediterană, spunând că ONG-ul a susținut că o navă a luat apă atunci când dovezile au dovedit că nu fusese în pericol de scufundare. Au afirmat, de asemenea, că omul care conduce nava, care a fost salvat, a fost un presupus traficant de persoane, dar ONG-ul a negat contactul sau cooperarea cu traficanții de persoane.

Se mai vorbeşte despre o acţiune reală "a mass-media care vizează provocarea emoțiilor din partea ONG-urilor, unde  traficanții de persoane din Africa ar fi gata să meargă mai departe. Alarmarea este lansată în ultimele ore de către serviciile secrete italiene: unele grupuri criminale ar dori să efectueze un masacru pentru a forța guvernele de pe malul opus al Mediteranei să pună în aplicare politici umanitare. Politici care, de fapt, nu ar face decât să mărească cifra de afaceri a grupurilor criminale care profită de călătoriile de speranță", se arată în avertisment.

 

Te-ar putea interesa și: