Evenimentul Zilei > Social > Avertismentul reprezentantului OMS în România: „Lumea este într-o fază periculoasă”
Avertismentul reprezentantului OMS în România: „Lumea este într-o fază periculoasă”

Avertismentul reprezentantului OMS în România: „Lumea este într-o fază periculoasă”

Criza provocată de pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, iar virusul se transmite foarte repede, în comunitate motiv pentru care populația trebuie să respecte regulile de protecție sanitară, susține medicul Miljana Grbic, reprezentantul OMS în România.

Miiljana Grbic a vorbit despre criza provocată de noul coronavirus în România, arătând că reacția autorităților a fost timpurie și astfel au reușit să țină sub control epidemia şi să prevină supraaglomerarea spitalelor cu pacienţi infectaţi cu CoVID-19.

Potrivit spuselor sale, deși este normal și de înțeles că țările vor să repornească activităţile sociale şi economice, lumea trebuie să înțeleagă că virusul reprezintă încă un pericol de moarte.

„Dar lumea se află acum într-o fază foarte periculoasă, pentru că vedem că acest virus nu s-a schimbat, că acest virus încă se transmite foarte repede, încă reprezintă un pericol de moarte şi foarte multă lume la nivel mondial, inclusiv în România, încă este expusă. Acesta este motivul pentru care autorităţile române cer poporului să fie vigilent, adică să nu renunţe la aplicarea măsurilor de prevenţie de bază…”, a spus reprezentantul OMS.

Respectarea regulilor de protecție, obligatorie

Miiljana Grbic a recomandat populației să păstreze distanța socială, să poarte mască de protecție și, totodată să respecte regulile de igienă, spălatul pe mâini, tușitul în cot etc.

„Ştiţi am auzit de multe ori că această boală poate să fie uşoară, poate să fie moderată, dar poate fi şi gravă. Oamenii mor de această boală şi asta se poate întâmpla unui membru al familiei, unui prieten sau chiar şi vouă. Nu este, deci, momentul să ne relaxăm, ci trebuie să fim decişi să păstrăm controlul asupra sănătăţii noastre, să ne protejăm pe noi, dar să îi protejăm şi pe alţii”, a mai spus Miiljana Grbic.

Reprezentantul OMS a precizat că din observațiile de până la acest moment, numărul de cazuri de COVID-19 au crescut în Europa cu 10%, iar decesele au crescut cu 1%.

„Ceea ce ştim este că nu avem un leac pentru această boală şi nu avem nici vaccinul contra acestei boli. Încă aflăm lucruri noi despre virus şi despre boală. Este mai bine să spunem ceea ce ştim că funcţionează, adică aceste măsuri de protecţie care au fost recomandate de guvernele din toate ţările şi vreau să accentuez din nou că trebuie să aplicăm în continuare ceea ce ştim că funcţionează: distanţarea fizică, purtarea măştilor şi igiena mâinilor”, a mai spus reprezentantul OMS.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: