Evenimentul Zilei > International > Avertismentul lui PUTIN: „Se pregătesc noi ATACURI cu arme chimice în Siria „
Avertismentul lui PUTIN: „Se pregătesc noi ATACURI cu arme chimice în Siria „

Avertismentul lui PUTIN: „Se pregătesc noi ATACURI cu arme chimice în Siria „

Vladimir Putin a reușit din nou să atragă atenția cu mai multe declarații controversate. Liderul de la Kremlin susține că deține informații conform cărora în Siria se pun la cale noi 'provocări' cu arme chimice care să fie puse pe seama președintelui Bashar al-Assad.

"Avem informații din mai multe surse care indică pregătirea unor astfel de provocări — nu le pot califica altfel — de asemenea în alte regiuni ale Siriei, inclusiv în suburbiile de la sud de Damasc", a declarat Putin după ce a fost întrebat de un ziarist dacă se așteaptă la noi lovituri aeriene americane în Siria, cum a fost atacul cu rachete asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat ca represalii ale SUA după atacul cu arme chimice din provincia Idlib, scrie Agerpres care citează Reuters. 

"Se intenționează plasarea unor anumite substanțe și utilizarea lor să fie pusă pe seama autorităților siriene" a completat liderul de la Kremlin. Mai mult decât atât, Statul Major rus susține că rebelii sirieni transportă substanțe toxice la vest de Alep și de Khan Shaykhun, acesta din urmă fiind orașul unde a fost consemnat atacul cu arme chimice din 4 aprilie, soldat cu aproape o sută de morți.

Președintele Putin a cerut ca atacuri de acest gen să fie mai întâi investigate înainte să se ia măsuri punitive.