Traian Băsescu a anunțat că, prin excluderea PMP de la negocierile dintre PNL, USR și PLUS pentru constituirea alianței comune pentru alegerile la București, a propus conducerii partidului din care face parte să-i accepte candidatura pentru Primăria Capitalei.

„Lipsa celor aproximativ 10 procente ale PMP-lui îl va pune în dificultate pe Nicușor Dan”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a anunțat că, în urma excluderii PMP de la negocierile dintre PNL și USR-PLUS, intenționează să ajute partidul pe care l-a înființat, candidând împotriva Gabrielei Firea și a PSD.

„Ne e foarte greu să înțelegem povestea cu Mihail Neamțu. Este clar că asta e decizia USR-ului ca o opțiune care să nu permită câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Totuși, PMP este un partid care a obținut în jurul a 10 procente în București la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente îl va pune în dificultate pe Nicușor”, a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că PMP nu a avut discuții cu USR ci doar cu PNL, legat de participarea într-o alianță comună la alegerile pentru București.

„Discuțiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea într-o alianță la alegerile din București. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul până vineri, când l-a anunțat pe Tomac că nu se poate (…) Tomac a discutat frecvent cu Nicușor Dan, care a fost un susținător al unei alianțe complete de dreapta. Dar Nicușor nu e un element de decizie în cadrul USR-ului în raport cu Barna”, a spus fostul președinte.

PMP a demarat procedurile interne pentru stabilirea candidaților și probabil că va anunța numele acestora undeva pe săptămâna viitoare.

„În așteptarea unei soluții de alianță, PMP nu a demarat procedurile interne. Am făcut oferta către Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând. Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate”, a subliniat Băsescu.

Orban, despre alianța PNL-USR-PLUS: „Prezența mea este o garanție a bunei colaborări”

PMP, lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS: „Vom cere românilor încrederea”