Evenimentul Zilei > Politica > Avertismentul dur al lui Rareș Bogdan: ”Nu mai merge deloc pe…”
Avertismentul dur al lui Rareș Bogdan: ”Nu mai merge deloc pe…”

Avertismentul dur al lui Rareș Bogdan: ”Nu mai merge deloc pe…”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a tras un semnal de alarmă după intrarea în vigoare a Ordonanței militare privind coronavirusul.

„Ne trebuie fermitate și cu siguranță responsabilitate. Mă sperie ce se întâmplă în mediul rural, acolo unde cei veniți din străinătate nu conștientizează că reprezintă un pericol pentru părinți, pentru bunici.

Recomandările ar trebui citite ca obligații. Cei din comitet s-au gândit să nu sperie, să nu fie un șoc, de aceea s-a spus de recomandări. Nu mai merge deloc pe șmecherie, ci doar pe obligația de a respecta decizia CNSSU”, a declarat Rareș Bogdan la România Tv.

Duminică, la ora 22, au intrat în vigoare o parte dintre prevederile Ordonanței miltare 2. Printre acestea se numără închiderea mall-urilor și interzicerea intrării pe teritoriul României a cetățenilor străini. De luni, se aplică și celelalte prevederi, printre care și restrângerea dreptului de a ieși din casă în intervalul 22-6.

Conform prevederilor ordonanței, cetățenilor li se recomandă să nu părăsească locuința în timpul zilei decât pentru aprovizionare curentă sau pentru deplasarea la serviciu, în situația în care nu pot lucra de la domiciliu. De luni, cetățenii nu mai au voie să umble în grupuri formate din mai mult de 3 persoane, iar noaptea, între ora 22 și 6 dimineața pot ieși din casă doar dacă au completată o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la serviciu.

Începând de luni vor fi închise mall-urile și se închid și cabinetele stomatologice. Preoții nu mai pot oficia slujbe decât online, iar la nuntă, botez sau înmormântare pot participa cel mult 8 persoane.

Pe parcursul zilei sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane, însă nu este nevoie de o declarație pentru a ieși din casă

Autoritățile ne recomandă să nu ieșim din casă în timpul zilei decât pentru strictul necesar și au interzis grupurile mai mari de 3 persoane. Pot ieși totuși împreună familiile alcătuite din mai mult de trei persoane, dacă locuiesc în aceeași casă (de exemplu, pentru cumpărături).