Evenimentul Zilei > Actualitate > AVERTISMENT de vreme severă! Cod ROȘU și PORTOCALIU de ninsori, joi și vineri. Anunțul făcut de MAE
AVERTISMENT de vreme severă! Cod ROȘU și PORTOCALIU de ninsori, joi și vineri. Anunțul făcut de MAE

AVERTISMENT de vreme severă! Cod ROȘU și PORTOCALIU de ninsori, joi și vineri. Anunțul făcut de MAE

Cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia sunt informați de faptul că autoritățile locale au emis coduri portocaliu şi roşu pentru condiţii meteorologice severe joi şi vineri

Astfel, pentru joi a fost emis un cod portocaliu pentru regiunile Belgrad, Srem, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Vest, de Est şi de Sud-Est, fiind prognozate ninsori care să ducă la depunerea unui strat de zăpadă mai mare de 10 cm într-un interval scurt de timp. Pentru celelalte regiuni a fost emis cod galben, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise coduri portocaliu şi roşu pentru condiţii meteorologice severe joi şi vineri, informează Agerpres.

Populaţia este avertizată cu privire la disfuncţiile din infrastructura de circulaţie, precum şi la riscurile de rupere a copacilor pe căile rutiere şi feroviare. Este posibil ca unele drumuri principale să fie închise temporar, ca urmare a vântului şi ninsorilor, mai ales pentru autoturismele de mare tonaj, inclusiv pe drumurile secundare. 

Informaţii actualizate despre starea drumurilor se pot obţine accesând harta interactivă a administraţiei locale a drumurilor, http://www.putevi-srbije.rs/index.php/mapa-puteva-u-zimskom-periodu. Reamintim că în Serbia este obligatorie echiparea autoturismelor cu pneuri de iarnă pentru acest anotimp. 

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor web de pecialitate www.meteoalarm.rs şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/RS-Serbia.html, precum şi cele ale Automobil Clubului Sârb www.amss.org.rs şi www.autozona.rs şi al administraţiei drumurilor http://www.putevi-srbije.rs.