Evenimentul Zilei > International > Avertisment-șoc al experților germani! Câte cazuri de Covid-19 sunt cu adevărat pe glob?!
Avertisment-șoc al experților germani! Câte cazuri de Covid-19 sunt cu adevărat pe glob?!

Avertisment-șoc al experților germani! Câte cazuri de Covid-19 sunt cu adevărat pe glob?!

Cercetătorii de la o universitate germană susțin că sistemele sanitare ale țărilor afectate  au descoperit, în medie, numai aproximativ 6% din infecțiile SARS-Cov-2.

Conform cercetătorilor germani, numărul real de persoane de persoane infectate la nivel global e posibil să fi ajuns deja la câteva zeci de milioane de oameni, notează Deutsche Welle.

Cercetătorii Christian Bommer și Sebastian Vollmer de la Universitatea Göttingen din Germania își bazează  concluziile pe analiza datelor  publicate recent în jurnalul lunar The Lancet Infectious Diseases. E vorba, mai precis, de estimările cu privire la letalitate  și timpul care trece de la infecția cu  SARS-Cov-2 până la moarte.

„Aceste rezultate înseamnă că guvernele și factorii de decizie trebuie să acționeze cu precauție extremă atunci când iau în considerare numărul de cazuri  pentru a face planificarea măsurilor care se impun”, a spus Vollmer, profesor de economie de dezvoltare la universitate.

„Astfel de diferențe extreme în ceea ce privește cantitatea și calitatea testelor efectuate în diferite țări înseamnă că înregistrările oficiale ale cazurilor nu oferă informații utile”, avertizează cercetătorii. În acest sens, Bommer și Vollmer au estimat că, la 31 martie 2020, Germania ar fi avut probabil 460.000 de infecții.

Pe baza aceleiași metode, ei calculează că SUA au  probabil peste 10 milioane, Spania mai mult de 5 milioane, Italia aproximativ 3 milioane și Marea Britanie aproximativ 2 milioane de infecții cu coronavirus.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE