Lena de Winne, Ministrul Informațiilor și Comunicațiilor din Asgardia (cunoscut oficial drept Regatul Spațial al Asgardiei), a declarat: "Furtunile reprezintă o amenințare gravă pentru Pământ, chiar și cu infrastructura tehnologică a epocii moderne". "Răspândirea semnalelor și rețelelor electronice extrem de sensibile și dependente de spațiu face ca sarcina de a apăra planeta împotriva efectelor imprevizibile ale Soarelui să fie mai urgentă decât oricând"

Asgardia este ca o comunitate formată din persoane din peste 200 de țări, care doresc să investească în afaceri științifice publice, să cerceteze și să pregătească mecanisme de apărare adecvate pentru a face față super-furtunilor. 

Asgardia, sau Regatul Spațial al Asgardiei, este o micronație fondată în 2016: când şi-au lansat şi propriu satelit

Asgardienii se lăudă că au propria lor Constituție, Parlament și intenționează să construiască colonii libere în spațiul cosmic, în principal pe Lună.  Dar, înainte ca națiunea spațială să își poată atinge obiectivele înalte, oamenii de știință asgardieni au avertizat că siguranța Pământului trebuie garantată în primul rând. 

În luna aprilie a acestui an, de exemplu, națiunea spațială a avertizat despre asteroizii care reprezintă o amenințare pentru toată viața de pe Pământ.  Astăzi, națiunea spațială se teme că furtunile solare sunt una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă lumea noastră. Winne a spus: "Un pas cheie este consolidarea infrastructurii electronice și electrice, astfel încât internetul, rețelele naționale de electricitate și rețelele de telecomunicații să poată rezista unei explozii solare".  "Furtunile solare pot exploda în orice moment și pot provoca pagube importante – trebuie să ne pregătim".  

În martie 1989, o puternică furtună solară a lovit Pământul

Atunci a căzut sistemul hidroelectric din Quebec, în Canada.  Apoi, în 2012, Pământul a fost aproape lovit de o altă furtună solară monstruoasă. Potrivit NASA, a fost cea mai puternică furtună din ultimii 150 de ani. Daniel Baker de la Universitatea din Colorado a spus: "Dacă erupția ar fi avut loc cu o săptămână mai devreme, Pământul ar fi fost în linie de foc". 

 Asgardia consideră că legea spațială internațională trebuie să fie actualizată și modificată pentru a se adapta mai bine la cataclismele spațiale viitoare.