De asemenea, serviciile de Internet si serviciile de telefonie mobilă sunt   suspendate în mai multe locuri din stat.

Potrivit autorităţilor indiene, cetăţenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflaţi deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!

„Cetăţenii români aflaţi în Republica India sunt sfătuiţi:

– să urmărească avertismentele de călătorie de pe pagina web a MAE;
– să îsi înregistreze prezenţa în Republica India la secţia consulară a Ambasadei României la New Delhi.

Totodată, este indicat ca cetăţenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh si West Bengal, precum si locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi si Mumbai.

Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh si în Insulele Andaman si Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise si pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur si Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire si pot fi eliminate. În acest scop, cetăţenii români sunt sfătuiţi să depună cererile pentru obţinerea acestor permise cu cel puţin trei luni în avans!

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici India nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări. În ultimii ani au fost înregistrate atentate teroriste în New Delhi, Ahmedabad, Mumbai si Bangalore, fiind vizate locurile publice.

În regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum si în Jammu si Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfăsurare a unor acţiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. Totodată, Uttar Pradesh si West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.

În Darjeeling si Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor si restricţionarea serviciilor publice în respectivele regiuni.

În New Delhi, poliţia locală a instalat puncte de control pe străzi si în principalele puncte aglomerate din oras care efectuează controale ale autovehiculelor.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării în Republica India, este indicat ca cetăţenii români să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă!”, se arată în comunicatul MAE