Evenimentul Zilei > International > Avertisment de la nivel înalt pentru milioane de români. Cod roșu
Avertisment de la nivel înalt pentru milioane de români. Cod roșu

Avertisment de la nivel înalt pentru milioane de români. Cod roșu

În mai multe regiuni din Spania, vântul puternic şi ninsorile abundente au dus la întreruperea traficului şi la închiderea şcolilor. Furtuna Gloria afectează în special estul peninsulei.

35 de provincii spaniole se află sub cod roşu din cauza vântului şi a ninsorilor. Viteza vântului a ajuns la 130 de km/oră în regiunile Catalonia şi Valencia, unde traficul a fost restricionat pe şosele importante, iar pompierii au intervenit pentru rezolvarea mai multor incidente.

Trenurile personale au înregistrat întârzieri, iar şcolile au fost închise din cauza vremii. Cel mai grav incident a avut loc în nordul ţării, în regiunea Asturia, unde un bărbat a decedat în timp ce instala lanţurile de iarnă pe roţile maşinii. El a fost lovit de un autovehicul al cărui şofer a pierdut controlul din cauza zăpezii.

Aeroportul din Alicante a fost închis de ieri, de la prânz, iar în oraş au fost anulate toate activităţile în aer liber. Primăria a închis parcurile şi a interzis baia în mare din cauza vântului şi a valurilor înalte de opt metri. La Barcelona autorităţile au luat aceleaşi măsuri, interzicând accesul populaţiei în parcuri şi pe plajă. Nordul ţării se menţine sub cod galben din cauza temperaturilor scăzute şi a ninsorilor, iar Sierra Nevada din Granada este sub cod portocaliu.