Evenimentul Zilei > EVZ Special > Avertisment de la ANM. Se apropie ninsorile! Prognoza meteo pentru finalul lunii
Avertisment de la ANM. Se apropie ninsorile! Prognoza meteo pentru finalul lunii

Avertisment de la ANM. Se apropie ninsorile! Prognoza meteo pentru finalul lunii

Vremea în România. Meteorologii de la ANM au anunțat că ninsorile își vor face apariția cât de curând, iar temperaturile vor scădea considerabil.

Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã şi va deveni normalã pentru aceastã perioadã, exceptând sud-estul ţãrii unde valorile termice diurne se vor menţine uşor mai ridicate faţã de mediile multianuale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, ziua în regiunile sudice, estice şi centrale şi izolat în rest, iar noaptea mai ales în cele sud-estice. Va ploua, iar trecãtor precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Transilvania şi în zona subcarpaticã a Moldovei, iar în a doua parte a intervalului, mai ales în zona subcarpaticã a Munteniei.

La munte treptat vor predomina ninsorile. Izolat cantitãţile de apã vor acumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi ale Munţilor Banatului, unde la rafalã se vor atinge viteze de 70…80 km/h, trecãtor spulberând ninsoarea, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile minime, mult mai coborâte faţã de noaptea precedentã, îndeosebi în jumãtatea de nord a teritoriului, unde vor fi preponderent negative, se vor situa între -6 şi 4 grade, mai scãzute în depresiuni.

Presiunea atmosferică va creşte, mai anunță meteorologii, conform Antena3.