SUA şi China, primele două mari puteri economice ale lumii, se războiesc în tarife vamale încă din 6 iulie. Practic, cele două ţări au majorat reciproc tarifele pentru importuri, suma totală a tranzacţiilor majorate atingând 34 de miliarde de dolari.

China vorbeşte deja despre cel mai mare război comercial din istorie, acuzând SUA că a declanşat acest conflict.

"Dacă se aplică în alte moduri, astfel încât în final să avem tarife ridicate pentru o mulţime de produse, de bunuri şi servicii, şi dacă acestea se permanentizează, ar putea afecta negativ economia noastră", este avertismentul dat de preşedintele Rezervei Federale.

Acesta mai spune şi că în rândul oamenilor de afaceri americani există o reală îngrijorare din cauza acestei situaţii. Acesta vorbeşte despre  "o creştere a neliniştii oamenilor de afaceri din SUA privind impactul tarifelor vamale ridicate impuse de administraţia Trump", arată Agerpres.

Jerome Powell spune că în spaţiul public american aceste îngrijorări au început să fie la ordinea zilei. "Dacă răsfoieşti un ziar, vezi aceste temeri exprimate de mulţi oameni de afaceri. Este foarte dificil să previzionăm cum va evolua situaţia".

Cu toate acestea, preşedintele Rezervei Federale admite că economia americană este “într-o situaţie bună". Şomajul e în scădere, iar numărul locurilor de muncă în creştere.
 

 

Te-ar putea interesa și: