Evenimentul Zilei > International > AVEREA COLOSALĂ a unui şef din MINISTER. Ţinea toţi banii CASH în casă şi NU mai avea loc de ei
AVEREA COLOSALĂ a unui şef din MINISTER. Ţinea toţi banii CASH în casă şi NU mai avea loc de ei

AVEREA COLOSALĂ a unui şef din MINISTER. Ţinea toţi banii CASH în casă şi NU mai avea loc de ei

Averea unui înalt funcţionar din Ministerul de Interne a constituit captura secolului. Peste 120 de milioane de dolari au fost găsite în locuinţa acestuia. Banii erau cash.

O captură unică în lume a avut loc în Rusia, acolo unde anchetatorii au efectuat mai multe percheziții pe numele șefului adjunct al unei instituții din subordinea Ministerului de Interne, Dmitri Zakharchenko. Astfel au fost confiscați bani în valoare circa 120 de milioane de dolari.

„O percheziție a colonelului Zakharchenko a fost finalizat abia recent. Conform unor calcule preliminare, au fost confiscată o sumă mare de dolari, echivalentul a 8 miliarde de ruble”, scrie presa din Rusia.

Însă, la un an de la reținerea sa, alți bani colonelului Zakharchenko continuă să apară. Ancheta a constatat că în apartamentul mamei acestuia erau depozitați 20 de milioane de ruble, 600 de mii de euro și 20 de mii de dolari.

„Pentru a stoca fondurile obținute ilegal Zakharchenko a folosit, de asemenea, apartamentul mamei sale în Michurinsky Prospekt din Moscova, loc de unde au fost confiscate în timpul unei percheziții 19,5 milioane de ruble, un ceas Rolex, 600 de mii de euro și 20 de mii de dolari.“,  a spus sursa.