La acel moment, Mary Kay avea 34 de ani, era măritată, avea patru copii și preda la școala generală din Seattle la care învață Vili.

Strania lor poveste de dragoste a inspirat filmul american „Aventură interzisă”, apărut în 2000, în care actrița Penelope Ann Miller interpretează rolul profesoarei căreia iubitul ei adolescent îi promite că o va aștepta până va ieși din închisoare pentru a-și crește împreună cei doi copii.

Pe 19 iunie 1996, poliția o găsește pe Mary Kay Letourneau împreună cu elevul ei de clasa a șasea Vili Fualaau într-o dubiță parcată pe stradă. Profesoară le spune polițiștilor că băiatul are 18 ani, oamenii de ordine îi duc la secție, dar îi eliberează câteva ore mai tîrziu.

În toamna aceluiași an, femeia rămâne gravidă cu Vili, iar pe 25 februarie 1997, bazîndu-se pe un denunț, poliția îl interoghează pe băiat. Ulterior, profesoară este dată afară din școală și arestată pentru viol.

Cazul devine public, știrea face rapid înconjurul planetei, procesul fiind urmărit de zeci de milioane de oameni din toate colțurile lumii.

Recidiva

AventTrei luni mai tîrziu, Mary Kay dă naștere unei fetițe, iar în august ajunge la o înțelegere cu procurorii și pledează vinovată pentru viol, în schimbul unei pedepse foarte blînde, doar trei luni de închisoare și eliberare condiționată. Judecătoarea Linda Lau acceptă înțelegerea, cu condiția că fosta profesoară să nu mai aibă nici un fel de contact cu băiatul până când acesta va deveni major.

În ianuarie 1998, Mary Kay iese din închisoare, iar după numai o lună poliția din Seattle o găsește cu Vili, tot într-o mașină. Este din nou arestată pentru încălcarea condițiilor eliberării, iar judecătoarea Linda Lau este de părere că „a ratat în mod prostesc oportunitatea oferită” și o condamnă la șapte ani și jumătate de închisoare. Între timp, Mary Kay rămăsese din nou gravidă cu Vili.

Cei doi au păstrat legătura, iar când profesoara a ieșit pentru a doua oară din penitenciar au reluat relația.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric