Evenimentul Zilei > Monden > „Avengers: Endgame” a bătut recordul suprem. Câți bani a încasat pelicula doar din bilete?
„Avengers: Endgame” a bătut recordul suprem. Câți bani a încasat pelicula doar din bilete?

„Avengers: Endgame” a bătut recordul suprem. Câți bani a încasat pelicula doar din bilete?

Pelicula cu supereroi produsă de Marvel, „Avengers: Endgame”, a devenit duminică filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Pelicula cu supereroi produsă de Marvel „Avengers: Endgame” a devenit duminică filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Agenția France Presse informează că  recordul deţinut de „Avatar” a fost detronat de către cel de-al 22-lea film din universul cinematografic Marvel.

Peste 2,790 miliarde de dolari au fost câștigate la nivel mondial de la lansarea filmului pe marile ecrane din luna aprilie, potrivit companiei Disney. Blockbuster-ul a fost realizat cu un buget de „doar” 500 de milioane de dolari, care a cuprins atât costurile de producție, cât și cele de marketing. „Avengers” mai poate încasa bani, deoarece este proiectat în continuare în cinematografele americane.

Fraţii Joe şi Anthony Russo, cei care au regizat pelicula, au mărturisit vineri că doborârea recordului deţinut timp de zece ani de pelicula lui James Cameron (2,789 miliarde de dolari încasări de la premiera sa din 2009) este „palpitantă”.

„James Cameron a fost mereu un idol pentru noi, ne-a hrănit pasiunea de a face cinema încă de la început şi să fim atât de aproape de unul dinte marile sale filme este un lucru cu adevărat special”, a mărturisit Anthony Russo, cu ocazia festivalului Comi-Con desfăşurat în San Diego, dedicat culturii pop.

La rândul său, preşedintele studiourilor Marvel, Kevin Feige, a subliniat că  „dacă actualizăm cifrele cu rata inflaţiei, James Cameron deţine în continuare recordul şi va putea obţine altele imediat ce va scoate un nou film”.  El a adăugat că „Avengers: Endgame este cel mai grozav film din toate timpurile!”.

Ambele producții aparțin grupului Disney, care a achiziţionat studioul Century Fox în luna martie.

„Avengers: Endgame”,  este al patrulea şi ultimul episod din aventurile supereroilor Iron Man, Hulk, Thor şi camarazilor lor.  Combinația de confruntări spectaculoase cu efecte speciale, corora li se asociază umorul şi momentele emoţionantea, a condus la succesul uriaș la nivel global al peliculei.

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson şi Bradley Cooper sunt cei mai cunoscuți actori care interpretează supereroii din „Avengers”. Ei au înregistrat un prim record în momentul în care au depăşit pragul simbolic de un miliard de dolari încasări în doar cinci zile.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: