Evenimentul Zilei > Monden > Avem top cinci cei mai bogați afro-americani din SUA. Cine a detronat-o pe Oprah
Avem top cinci cei mai bogați afro-americani din SUA. Cine a detronat-o pe Oprah

Avem top cinci cei mai bogați afro-americani din SUA. Cine a detronat-o pe Oprah

La această dată există doar cinci miliardari afro-americani în SUA, iar Oprah este singura femeie care rezistă în topul miliardarilor.

Cel mai bogat afro-american din SUA este Robert F. Smith. Există peste 600 de miliardari în Statele Unite, din acest număr, doar cinci sunt afro-americani.

Iată cinci dintre cei mai bogaţi afro din SUA

5. Jay Z.  Jay-Z valorează acum cel puțin 1 miliard de dolari. Averea uriaşă poate fi atribuită unei cariere muzicale de succes și investițiilor solide în companii de tehnologie, şi o agenție de gestionare a talentelor dar şi în industria de lichior. Unul dintre secretele sale pentru succes este să aibă propriul său brand. Jay-Z are propria sa platformă de streaming de muzică, linie de îmbrăcăminte și un bar dedicat sportivilor.

4. Michael Jordan și-a construit averea prin propriul său brand de încălţăminte cu semnătura sa. În afară de câștigurile sale din carieră, el a făcut bani și din filme precum „Space Jam”. Valoarea netă a lui MJ este în jur de 1,9 miliarde de dolari, potrvit Business Insider . Este actualul proprietar al echipei NBA Charlotte Hornets.

3. Oprah Winfrey. Averea lui Winfrey este datorită longevității emisiunii „The Oprah Winfrey Show”, pe parcursul a 25 de ani. I-a făcut un nume celebru și a ajutat-o ​​să-și construiască propria rețea de televiziune după ce a încheiat acel capitol. Valoarea netă estimată este de 2,7 miliarde de dolari. De asemenea, câștigă bani din prezentarea cărților. Fosta gazdă de televiziune este singura femeie afro-americană care a eclipsat personalităţi celebre şi bogate.

2. David Steward. Steward și-a făcut un nume în industria IT. El a fondat World Wide Technology, care a înregistrat vânzări impresionante de 11 miliarde de dolari. World Wide Technology are afaceri cu Microsoft, Cisco și Dell și a devenit o forță majoră în lumea tehnologiei. Averea estimată a lui Steward este de aproximativ 3,5 miliarde de dolari.

1. Robert F. Smith. Smith este cel mai bogat afro-american din SUA, cu o valoare netă de aproximativ 5 miliarde de dolari. Și-a construit averea fondând Vista Equity Partners, care are o evaluare de 50 de miliarde de dolari. În ciuda statutului său, Smith nu uită să ajute. El s-a angajat să plătească datoriile studenților absolvenți ai Colegiului Morehouse. De asemenea, el a semnat cu The Giving Promedge în urmă cu trei ani, şi afirmă că își va da averea către organizații de caritate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.