Cel mai bogat afro-american din SUA este Robert F. Smith. Există peste 600 de miliardari în Statele Unite, din acest număr, doar cinci sunt afro-americani.

Iată cinci dintre cei mai bogaţi afro din SUA

5. Jay Z.  Jay-Z valorează acum cel puțin 1 miliard de dolari. Averea uriaşă poate fi atribuită unei cariere muzicale de succes și investițiilor solide în companii de tehnologie, şi o agenție de gestionare a talentelor dar şi în industria de lichior. Unul dintre secretele sale pentru succes este să aibă propriul său brand. Jay-Z are propria sa platformă de streaming de muzică, linie de îmbrăcăminte și un bar dedicat sportivilor.

4. Michael Jordan și-a construit averea prin propriul său brand de încălţăminte cu semnătura sa. În afară de câștigurile sale din carieră, el a făcut bani și din filme precum „Space Jam”. Valoarea netă a lui MJ este în jur de 1,9 miliarde de dolari, potrvit Business Insider . Este actualul proprietar al echipei NBA Charlotte Hornets.

3. Oprah Winfrey. Averea lui Winfrey este datorită longevității emisiunii „The Oprah Winfrey Show”, pe parcursul a 25 de ani. I-a făcut un nume celebru și a ajutat-o ​​să-și construiască propria rețea de televiziune după ce a încheiat acel capitol. Valoarea netă estimată este de 2,7 miliarde de dolari. De asemenea, câștigă bani din prezentarea cărților. Fosta gazdă de televiziune este singura femeie afro-americană care a eclipsat personalităţi celebre şi bogate.

2. David Steward. Steward și-a făcut un nume în industria IT. El a fondat World Wide Technology, care a înregistrat vânzări impresionante de 11 miliarde de dolari. World Wide Technology are afaceri cu Microsoft, Cisco și Dell și a devenit o forță majoră în lumea tehnologiei. Averea estimată a lui Steward este de aproximativ 3,5 miliarde de dolari.

1. Robert F. Smith. Smith este cel mai bogat afro-american din SUA, cu o valoare netă de aproximativ 5 miliarde de dolari. Și-a construit averea fondând Vista Equity Partners, care are o evaluare de 50 de miliarde de dolari. În ciuda statutului său, Smith nu uită să ajute. El s-a angajat să plătească datoriile studenților absolvenți ai Colegiului Morehouse. De asemenea, el a semnat cu The Giving Promedge în urmă cu trei ani, şi afirmă că își va da averea către organizații de caritate.