ANM a anunțat miercuri dimineața că pe parcursul zilei vântul va bătea slab, lucru ce va împiedica norul de fum din Periș să se extindă, gradul de poluare fiind deja la maximum, după cum arăta platforma Aerlive.ro.

Circulația aerului va fi relativ slabă, și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, scrie Antena3.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București se apreciază că în cursul acestei zile circulația aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest-sud-vest. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi senin”, anunță sursa citată.

În dimineața de miercuri, foarte mulți locuitori din zona de nord a Capitalei au reclamat un miros puternic de arsură, de cauciuc încins, dar la intervenția ISU București – Ilfov s-a demonstrat că circa 3 hectare de teren au ars.