Evenimentul Zilei > Social > Avem motive de optimism pentru anul viitor? Un medic celebru, explică: „E ca diferența între mobil și telefonul cu disc” 
Avem motive de optimism pentru anul viitor? Un medic celebru, explică: „E ca diferența între mobil și telefonul cu disc” 

Avem motive de optimism pentru anul viitor? Un medic celebru, explică: „E ca diferența între mobil și telefonul cu disc” 

Medicul Mihai Craiu vine cu veşti bune şi spune că există cel puţin trei motive de optimism pentru anul viitor, după un 2020 greu, marcat de pandemia de coronavirus.

Mihai Craiu ne asigură că anul 2021 va fi unul mult mai bun datorită vaccinului care va fi distribuit în toată lumea.

După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, a declarat medicul la emisiunea „În fața ta”.

Dr. Craiu: E atât de afectată întreaga lume, încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a trece pericolul

Cunoscutul medic pediatru spune că apariţia vaccinului pentru COVID-19 este primul motiv care ne dă speranţe pentru anul viitor, vaccinuri-candidat, sunt foarte aproape de licențiere, a spus dr. Mihai Craiu.

Al doilea motiv de optimism este că ne aflăm într-o eră a facilitării comunicării informației fără precedent, e ca diferența între mobil și telefon cu disc.

Al treilea motiv de optimism e că a fost atât de afectată întreagă lume încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a fi trecut pericolul. Știm sigur că avem măsuri de prevenție care pot scădea viteza cu care se multiplică virusul, că s-au îmbunătăți extrem de mult testele și au apărut testele rapide care ne răspund cu precizie, a precizat medicul pediatru.

Și mai știu un lucru: oamenii vor să-și recapete viața normală, de aceea, până la urmă, vor lua decizia corectă și asta înseamnă să respectăm măsurile de distanțare, să avem grijă de cei din jur și să ne vaccinăm când va fi momentul în funcție de categoria de risc în care ne aflăm, a mai spus medicul la digi24.

1.251 de bolnavi COVID la ATI.Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.826 de noi cazuri de COVID şi 138 de decese.

Până luni, în România au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 11.331 au decedat.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.