Realizatorul Fox News, Tucker Carlson, l-a criticat pe guvernatorul Democrat de Wisconsin, Tony Evers, și pe Procurorul General al statului, Josh Paul, pentru că nu au clarificat dacă Jacob Blake era înarmat sau încerca să ia o armă din mașină când a fost ucis de poliție.

Blake a fost împușcat în spate de șapte ori într-o confruntare cu poliția care a fost sesizată cu privire la o tulburare domestică duminică, după ce s-a luptat cu agenții și a încercat să pătrundă în mașina sa pe portiera șoferului.

Autoritățile au refuzat până acum să răspundă dacă Blake era sau nu înarmat.

Împușcarea lui Blake a dus la o noapte întreagă de tulburări de stradă violente în localitatea Kenosha, din Wisconsin, despre care Tucker Carlson a afirmat că puteau fi aplanate sau chiar prevenite dacă faptele ar fi fost cunoscute în totalitate.

„În primele ore când a fost luată decizia despre cum să răspundă, Democrații ne-au asigurat că Blake a fost o victimă total inocentă, la fel cum ne-au spus și despre George Floyd că este o victimă total inocentă”, a spus realizatorul Fox. „Însă acum știm că lucrurile au fost mult mai complicate de atât. De obicei, așa sunt lucrurile.”

„Blake era urmărit de un mandat pentru infracțiuni sexuale”, a continuat Carlson. „Avea un trecut plin de violență, inclusiv violență domestică. Cu câteva secunde înainte de a fi împușcat, Blake s-a luptat cu poliția. Acest lucru este clar din restul video-ului, rest pe care nu l-am văzut decât atunci când au început să dea foc orașului Kenosha.”

„Pe înregistrare, poliția pare a-i spune lui Blake să arunce cuțitul”, afirmă realizatorul. „Blake mai fusese arestat anterior pentru că a amenințat oamenii cu o armă de foc, așa că poliția avea toate motivele să fie nervoasă. Blake a refuzat să se predea. A mers drept spre mașină și a căutat ceva. În acel moment, poliția l-a împușcat.”

Carlson a numit întrebarea dacă Blake avea „o armă de foc în mașină” drept „chestiunea esențială” a afacerii.

„Autoritățile nu ne-au dat răspunsul la această întrebare, ceea ce este interesant”, a comentat el. „Procurorul General de Wisconsin a refuzat să spună dacă Blake era înarmat, chiar și atunci când a fost întrebat în mod direct. Încă o dată, nu esyte vorba de un amănunt, este elementul crucial. Dacă Jacob Klake avea o armă de foc, agenții de poliție aveau dreptul să tragă.”

„De aceea, ar trebui să știm acest lucru, înainte ca și mai multe clădiri să fie arse și mai multe persoane de 71 de ani să fie bătute până sunt lăsate inconștiente pe stradă”, a conchis Carlson.

„Dar nu știm răspunsul. Tony Evers, guvernatorul de stânga din Wisconsin nu dorește să știm răspunsul. El vrea să credem că Blake a fost împușcat în spate de un polițist rasist pentru crima de a fi negru. Poate că este adevărat, poate că nu. Poate că avem dreptul să cunoaștem detaliile. Însă Evers nu dorește ca detaliile să fie făcute publice. El dorește revolte de stradă.”

Nici până astăzi nu se știe oficial dacă Jacob Blake avea sau nu o armă de foc. Deși au urmat nu una, ci trei nopți de violențe cumplite, în care cel puțin doi oameni și-au pierdut viața.

În cele din urmă, guvernatorul Democrat a fost nevoit să accepte intervenția Gărzii Naționale, trimisă de Donald Trump. Dar tot nu a răspuns la întrebare: Avea era Blake înarmat sau nu?