Evenimentul Zilei > Social > Avarie majoră la o magistrală a Regiei de Apă Constanța. Zeci de mii de abonați, fără apă
Avarie majoră la o magistrală a Regiei de Apă Constanța. Zeci de mii de abonați, fără apă

Avarie majoră la o magistrală a Regiei de Apă Constanța. Zeci de mii de abonați, fără apă

Locuitorii din Năvodari, Ovidiu, Corbu și Lumina au rămas fără apă potabilă din cauza unei avarii la magistrala de 1000 milimetri a Regiei Județene de Apă Constanța. Echipele de intervenție încearcă să remedieze defecțiunea RAJA anunțând că, cel mai probabil, apa va reveni, mâine dimineață după ora 10,00, la presiune normală.

Magistrala cu diametrul de 1.000 mm de alimentare cu apă a localităților Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari, care pleacă de la stația de tratare Palas a suferit o avarie în zona localitățîi Ovidiu a suferit, în jurul orei 14,00, o avarie, informează Regia Județeană de Apă Constanța. La față locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție. Pentru remedierea avariei s-a oprit pomparea pe această magistrală și s-au făcut manevrele necesare pentru alimentarea cu apă pe conducta de siguranță de 600 mm. 

În această situație, urmare a faptului că debitul de apă pompat este mai mic, abonații de la blocurile ANL din orașul Ovidiu, și cei din partea de Est a orașului Năvodari (străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei, Locomotivei, Eternității și Plopilor) vor rămâne fără apă până la remedierea avariei. Restul consumatorilor din orașul Năvodari, dar și cei din comunele Lumina și Corbu vor avea apă cu presiuni scăzute.

Având în vedere diametrul, dar și lungimea conductei, aproximativ 20 kilometri, numai pentru golirea și umplerea magistralei este nevoie de o perioada de cel puțin 12 ore. În această situație abonații afectați vor avea apă la robinete la presiuni normale mâine dimineață, 22 ianuarie 2019, în jurul orei 10:00. (Foto RAJA)