Evenimentul Zilei > Social > Cum se CIRCULĂ în ROMÂNIA. Autoritățile recomandă EVITAREA DEPLASĂRILOR
Cum se CIRCULĂ în ROMÂNIA. Autoritățile recomandă EVITAREA DEPLASĂRILOR

Cum se CIRCULĂ în ROMÂNIA. Autoritățile recomandă EVITAREA DEPLASĂRILOR

După prognoza meteo emisă pentru acest final de săptămână, autoritățile recomandă tuturor șoferilor să evite cât se poate orice deplasare.

Participanţii la trafic trebuie să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum în urma condiţiilor meteo nefavorabile, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie DCNews.

'Atenţie – ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute în Bucureşti şi în 26 de judeţe! Evitaţi deplasările! Atragem atenţia că în următoarea perioadă fenomenele meteorologice vor fi schimbătoare şi se vor succeda rapid căderile de zăpadă, viscolul şi poleiul, ceea ce va spori riscul deplasărilor. Precizăm că împreună cu Poliţia Rutieră, CNAIR SA va lua măsura închiderii anumitor sectoare de drum în cazul în care viscolul va reduce sever vizibilitatea sau dacă poleiul va face impracticabilă suprafaţa carosabilă', arată reprezentanţii companiei de drumuri.

Regionalele CNAIR acţionează, în perioada 22 – 23 martie, în judeţele afectate de codurile portocaliu şi galben. La ora actuală, compania de drumuri dispune de 2.381 de utilaje şi are în stoc peste 31.000 de tone de material antiderapant.

În perioada 22 martie, ora 23.00 – 23 martie, ora 15.00 este anunţat Cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Tulcea.