Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii francezi au împuscat un bărbat. Totul a pornit de la faptul că purta mască. Ce au descoperit apoi oamenii legii
Polițiștii francezi au împuscat un bărbat. Totul a pornit de la faptul că purta mască. Ce au descoperit apoi oamenii legii

Polițiștii francezi au împuscat un bărbat. Totul a pornit de la faptul că purta mască. Ce au descoperit apoi oamenii legii

Un bărbat a atacat poliția franceză cu un cuțit în gara Saint Lazare din Paris. Motivul pentru care acesta a devenit violent a fost masca de protecție. Autoritățile au fost nevoite să îl împuște, iar individul a fost dus de urgență la spital.

Bărbatul săvârșise mai multe fapte violente în trecut, iar în momentul în care a atacat polițiștii a urlat „Allahu Akbar, Franța e condusă de Statul Islamic!”.

Incidentul s-a petrecut marțea trecută la gara Saint-Lazare din Franța. Bărbatul a fost oprit pentru că nu a purtat mască și a fost rugat să se preteze măsurilor împotriva COVID-19.
Acesta s-a enervat și a scos un cuțit cu care a atacat cei patru polițiști care se aflau la intrarea în gară.

A fost împuscat

Reprezentanții SNCF (compania de transport feroviar din Franța, n.red.) au declarat că „doi agenți au folosit armele din dotare pentru a se apăra și neutraliza elementul perturbator”., potrivit agerpress.ro

Bărbatul a fost trimis la spital de urgență.

Nu e primul incident din Franța

Două femei au fost înjunghiate mortal, iar un soldat a fost nevoit să împuște agresorul. Incidentul s-a întâmplat în orașul portuar Marsilia din sudul Franței, în urmă cu câțiva ani.

Polițiștii au declarat că suspectul a strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) în arabă în timp ce le ataca pe femeile de 17 și 20 de ani, în gara principală din Marsilia. Femeile au murit pe loc după ce uneia i-a fost tăiat gâtul, iar cealaltă a fost înjunghiată în piept și în stomac.

Un militant al Statului Islamic a fost responsabil pentru atac, iar acesta nu era la primul incident asemănător în Franța. Bărbatul a fost împușcat mortal de un soldat dintr-o patrulă militară Sentinelle, o forță desfășurată în întreaga țară după ce atacurile islamice au luat cu asalt Franța, dar și alte țări din UE.

„Am reușit până acum să evităm astfel de incidente dramatice (la Marsilia). Cred că a fost un atac terorist, iar individul care a fost ucis pare să fi avut mai multe identități”, a declarat presei primarul Marsiliei, Jean-Claude Gaudin.