Directorul general al DJDP Constanța, Lucian Lungoci, anunță că este posibil, după ora 18, să ia măsura închiderii preventive a câtorva tronsoane de drumuri județene pentru a opri traficul pe timpul nopții. “Vom asigura, pe aceste tronsoane, eventuale intervenții medicale. Sunt drumuri cu o importanță scăzută pentru trafic. Rutele importante (ex. Mangalia-Negru Vodă; Mihai Viteazu-Corbu; Ion Corvin -Cernavoda-Topalu) vor fi menținute  deschise, cu orice costuri, atâta timp cât utilajele vor face față.  Rog conducătorii auto să nu circule pe timp de noapte cand vizibilitatea este foarte redusă din cauza viscolului și intervențiile utilajelor de deszăpezire se desfășoară cu dificultate”, transmite Lucian Lungoci.

O sărăriță a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța a ajuns, de altfel, în șanț, pe DN3 Constanța-Ostrov, în localitatea Cicârlia de Sus. Utilajul a fost accidentat de un camion de mare tonaj care, neadaptând viteza la conditiile meteo, nu a oprit la semnul de oprire STOP și a intrat în coliziune cu autoutilajul cu lamă și răspânditor, proiectându-l în șanț. Vicolul puternic și vizibiliatatea extrem de redusă au dus la producerea mai multor accidente de circulație. Lângă Valu lui Traian un autobuz a derapat în afara carosabilului iar în zona localității Crețoiu, pe DN3,  un camion s-a ciocnit cu un autoturism. Din cauza zăpezii, pe DN22, spre Cogealac, un ajuns în şanţ, fiind scos cu o platformă auto.  

Sunt restricții de circulație pe trei drumuri naționale pentru autovehiculule mai grele de 3,5 tone. Pe DN22 Constanța-Tulcea, DN2A Constanța-Hârșova și DN3 Constanța-Ostrov. Se circulă cu mare dificultate, din cauza viscolului puternic și a vizibilității aproape de zero, pe DN22  la ieșirea din comuna Lumina spre Mihai Viteazu. Zeci de camioane grele sunt în așteptare la stația de trcere de la Giurgeni –Hârșova, din cauza restricțiilor de tonaj. Traversarea cu bacul peste Dunăre, între Ostrov și Chiciu a fost suspendată. În urmă cu puțin timp, autoritățile din județul Constanța au decis ca școlile să fie închise și marți, 27 februarie.