Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile din CONSTANȚA în ALERTĂ METEO. Măsuri anti cod galben de ninsori viscolite
Autoritățile din CONSTANȚA în ALERTĂ METEO. Măsuri anti cod galben de ninsori viscolite

Autoritățile din CONSTANȚA în ALERTĂ METEO. Măsuri anti cod galben de ninsori viscolite

Autoritățile constănțene se mobilizează pentru prevenirea codului galben care vizează intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă, depuneri de gheață, fenomenele extreme afectând mai ales în sud estul României.

Codul galben, cu interval de valabilitate 28 noiembrie ora 2:00-28 noiembrie ora 20:00, a pus pe jar autoritățile din Constanța având în vedere că se va manifesta cu vânt puternic ce poate ajunge și la 75 km/oră, ninsori viscolite, moderate cantitativ cu vizibilitate sub 100 m, local depuneri gheață. Autoritățile portuare sunt pregătite să suspende manevrele navale dacă furtuna va pune în pericol activitățile de încărcare și descărcare mărfuri.   

Utilajele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța au lamele montate și sunt încărcate cu material antiderapant, informează directorul general al Regiei, Lucian Lungoci. El i-a convocat la ora 17,00 pe toți șefii de secții, la sediul RAJDP Constanța.”Începând cu ora 20:00  toți angajații angrenați în activitatea de deszăpezire sunt prezenți în secții”, potrivit lui Lucian Lungoci.