Autorii „tunului” de la Domo, trimişi în judecată

Autorii „tunului” de la Domo, trimişi în judecată

Autorii celei mai mari fraude informatice din judeţul Covasna, de peste 200.000 de euro, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În august 2008, Gego Levente, Biro Laszlo, Szabo Attila, Farkas Lorand, toţi din Covansa, şi bucureşteanul Marian Raţă, cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, au sustras suma de 939.268 de lei dintr-un cont al SC Domo Retail SA, din Târgu Secuiesc.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Biroului Teritorial Covasna al DIICOT, Gego a intrat in sistemul informatic al firmei Domo, unde a instalat un program tip spyware, cu ajutorul căruia a interceptat datele informatice. Apoi, Gego a copiat de pe serverul administrat de Cosys SRL, din Sfântu Gheorghe, semnăturile electronice şi parola care permitea accesul la sistemul multicash al Domo. Ajutat de ceilalţi patru complici, Gego a generat o plată, în numele firmei, de 950.000 de lei, pe care i-a transferat, într-o zi de vineri, în contul lui Marian Raţă. Până luni dimineaţă, când tranzacţia a fost descoperită, cei cinci au scos aproape toţi banii, peste 200.000 de euro, de la mai multe bancomate din Braşov, Ploieşti, Buzău, Focşani şi Bucureşti.

Tinerii au fost reţinuţi în luna februarie, în urma unei acţiuni DIICOT. În urma descinderii la domiciliile suspecţilor, procurorii au descoperit că toţi cinci se ocupau şi cu traficul de alcool şi de ţigări. În plus, unul dintre ei era consumator de cocaină.

Ne puteți urmări și pe Google News