Evenimentul Zilei > Justitie > Autorii triplului asasinat din Călăraşi şi-au aflat sentinţa
Autorii triplului asasinat din Călăraşi şi-au aflat sentinţa

Autorii triplului asasinat din Călăraşi şi-au aflat sentinţa

Tribunalul Călărași a decis condamnarea la ani grei de detenție a celor doi adolescenți care, în 2018, au ucis, atacându-i cu topoare și cuțite, doi bătrîni și pe fiica acestora. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel București.

Autorii triplului asasinat care a îngrozit România în 2018 îşi vor petrece următorii 15 ani din viaţă într-un centru de detenţie, pentru că la momentul faptei erau minori. De asemenea, instanţa a decis ca autorii să plătească, în solidar cu părinţii şi cu Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, unul dintre autori fiind instituţionalizat, suma de 1,56 milioane de lei, reprezentând despăgubiri morale şi daune materiale către familia victimelor, informează romaniatv.net. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 10 zile de la comunicare. Conform procurorilor, deşi la data comiterii faptelor erau minori, şi după împlinirea vârstei de 18 ani, autorii vor rămâne în centrul de detenţie pentru executarea pedepsei de 15 ani.

 

Conform anchetatorilor, Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor etnobotanice, şi-au ucis în 12 noiembrie victimele cu mai multe lovituri de topor, cuţit şi briceag. Au furat din casă bani şi bijuterii şi au plecat cu maşina familiei, un Opel parcat în faţa porţii. Unul dintre autori, Dan Alexandru fusese crescut de familia victimelor timp de 15 ani, fiind un copil orfan. La data comiterii faptelor el se afla instituţionalizat în Centrul de Plasament Perişoru.

 

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi spun că Dan Alexandru era rebel, nu s-a acomodat cu regulile din centru şi fugea frecvent, dar că familia Popescu, cu care el păstrase legătura, nu a cerut ajutorul instituţiilor statului. Legătura lui Dan Alexandru cu familia Popescu porneşte de la faptul că băiatul a fost dat în plasament în trecut Vasilicăi, fiica familiei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.