Evenimentul Zilei > Actualitate > Australian Open a rămas o afacere în familia Williams
Australian Open a rămas o afacere în familia Williams

Australian Open a rămas o afacere în familia Williams

Serena și Venus s-au calificat, ieri, în ultimul act al turneului de la Melbourne, și își vor disputa pentru a 9-a oară un titlu de Mare Șlem

Serena (35 de ani) și Venus (36 de ani), cele două surori din familia Williams, se vor înfrunta, mâine, în finala feminină de la Australian Open

Joi, prima te nismenă a câș tigat meciul disputat în semifinale, cu Mirjana Lucici-Baroni (79 WTA), scor 6-2, 6-1, iar cea de-a doua s-a impus în fața americancei Coco Vandeweghe, locul 35 WTA, scor 6-7, 6-2.

Serena poate deveni recordmenă

Astfel, indiferent de rezultatul finalei, trofeul de la Melbourne va rămâne în familia Williams. Serena se află din nou față în față cu istoria. Dacă va câștiga, Serena (locul 2 WTA) își va trece în cont cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam și o va depăși pe celebra Steffi Graf. De partea cealaltă, Venus Williams (17 WTA) are în palmares șapte trofee de Mare Șlem.

27 de întâlniri între cele două tenismene

Cele două surori s-au întâlnit până acum de 27 de ori, iar palmaresul este de 16-11 în favoarea mezinei.

Primul duel s-a consemnat chiar la Australian Open, în 1998, în turul al doilea, iar Venus s-a impus în două seturi, scor 7-6(4), 6-1. Pentru a noua oară, surorile Williams se vor înfrunta pentru trofeul unui turneu de Mare Șlem.

I-a suflat trofeul de la Wimbledon, în 2009

În 2003, tot la Australian Open, Serena a câștigat cu scorul de 7-6(4), 3-6, 6-4.

Ultima confruntare majoră, între cele două, a fost cea din 2009, de la Wimbledon, acolo unde Venus a cedat trofeul, la capătul a două acte, scor 6-7(3), 2-6. În ceea ce privește veniturile obținute în carieră, din tenis, Serena își depășește sora. Locul 2 WTA a adunat 81,75 de milioane de dolari, față de cele 34,15 milioane de dolari strânse de Venus.

„Sunt fericită că voi juca această finală. Venus este sora mea mai mare. E marea mea inspirație”, a spus Serena.

Roger Federer este finalist

Roger Federer, cel mai mare tenismen din istorie, s-a calificat, ieri, în finala masculină a turneului de la Australian Open. Ajuns pe locul al 17-lea ATP, Roger a trecut în penultimul act de Stanislas Wawrinka (locul 3 ATP), compatriotul său, la capătul unui meci intens, ce s-a desfășurat pe durata a cinci seturi: 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3. Federer a debutat în forță, a dat impresia că va încheia confruntarea în trei seturi, dar Wawrinka a revenit spectaculos și a dus meciul în decisiv. În cealaltă semifinală, care se va disputa astăzi, spaniolul Fara Nadal (9 ATP) îl va înfrunta pe bulgarul Grigor Dimitrov (15 ATP). Marea finală se va desfășura, duminică.