Ultimele 24 de ore sunt cele mai dificile pe care l-au avut vreodată, spun pompierii din Australia, iar imaginile realizate în Pambula, în statul New South Wales o confirmă. Străzile sunt pustii, plin de fum, iluminate doar de un cer roșu aprins.

În prezent, peste 150 de incendii s-au înregistrat în tot statul, potrivit Serviciului de Pompieri. Duminică, 2.300 de pompieri luptă contra incendiilor.

VIDEO – Cer roșu în Australia

Incendiu mare cât Manhattan în Australia

Din octombrie, peste 5 milioane de hectare de vegetație au luat foc. Până acum, au murit peste 500 de milioane de animale și peste 1.400 de case au fost distruse.

Sâmbătă, 4 ianuarie, vântul a adus complicat și mai tare situația în Australia. Trei incendii s-au combinat și au format unul uriaș, mai mare decât Manhattan. Incendiile s-au unit în cursul nopții și au acoperit o suprafață de 6.000 de hectare. 23 de persoane au fost ucise de flăcări sâmbătă.

La Canberra au fost înregistrate sâmbătă după-amiază 44 de grade Celsius, un record de temperatură pentru ultimii 80 de ani, potrivit Biroului de Meteorologie. În Penrith, la vest de Sydney, situația a fost și mai gravă. Au fost înregistrate 48,9 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: