Evenimentul Zilei > International > AUSTRALIA. Mii de oameni evacuaţi înainte de cel mai puternic CICLON din ultimii şase ani. 200 de şcoli şi grădiniţe, ÎNCHISE
AUSTRALIA. Mii de oameni evacuaţi înainte de cel mai puternic CICLON din ultimii şase ani. 200 de şcoli şi grădiniţe, ÎNCHISE

AUSTRALIA. Mii de oameni evacuaţi înainte de cel mai puternic CICLON din ultimii şase ani. 200 de şcoli şi grădiniţe, ÎNCHISE

Australia se pregăteşte să înfrunte un ciclon de categoria patru. Acesta va mătura coasta de nord a statului Queensland în următoarele 24 de ore.

Specialiştii în meteorologie  au avertizat că furtuna Debbie va fi cea mai violentă din ultimii şase ani. Se pare că aceasta va aduce ploi distrugătoare şi vânt de 280 de kilometri pe oră.

Valurile vor atinge patru metri, riscând să inunde localităţile de coastă. În acest sens, peste 3.500 de oameni au fost evacuaţi din nordul statului australian Queensland şi peste 200 de şcoli şi grădiniţe au fost închise.

Autorităţile au deschis adăposturi pentru până la 700 de oameni în Bowen şi Proserpine, iar autobuze transportă persoanele evacuate din oraşele aflate mai la nord până la Cairns.

“Alţi 2.000 de oameni vor fi evacuaţi din regiunea Bowen, alăturându-se celor 3.500 care au părăsit deja zona aflată între Home Hill şi Proserpine”, a spus Annastacia Palaszczuk, premierul din Queensland, care a avertizat localnicii să nu aştepte până va fi prea târziu pentru a pleca.

Ciclonul se îndreaptă mai spre sud decât se credea iniţial şi ar putea afecta până la 100 de kilometri de coastă.