Evenimentul Zilei > International > Australia își va redeschide granițele abia după ce va atinge imunitatea de turmă
Australia își va redeschide granițele abia după ce va atinge imunitatea de turmă

Australia își va redeschide granițele abia după ce va atinge imunitatea de turmă

Australia își va redeschide granițele atunci când 80% din populație va fi vaccinată, a anunțat premierul Scott Morrison, trasând astfel un drum lung pentru a ieși din restricțiile impuse de COVID-19.

Țara a fost printre cele mai intransigente în ceea ce privește închiderea frontierelor și restricțiile. În martie 2020, numai aici s-a luat decizia de a închide complet frontierele vizitatorilor străini și de a solicita rezidenților să se întoarcă în țară cât mai curând posibil. Eforturile depuse au reușit să limiteze pandemia, dar varianta Delta duce din nou la creșterea cazurilor: Noua Zeelandă a decis să anuleze relaxarea de călătorie stabilită în aprilie, în timp ce, după Sydney, și la Brisbane a revenit starea de lockdown.

Potrivit agenției AFP, Morrison a mai dezvăluit că primele restricții vor fi relaxate atunci când 70% dintre adulții eligibili vor fi inoculați cu vaccin. Abia atunci „un număr limitat de studenți internaționali și deținători de vize economice vor putea intra în Australia”. Pentru a călători din nou, australienii, precum și turiștii internaționali, vor trebui să aștepte să fie atinsă imunitatea de turmă.

Desigur, vremurile nu sunt sigure. Doar 14% din populația australiană este momentan complet vaccinată, în timp ce aproape o treime a primit cel puțin o doză. Totuși, Morrisson a afirmat că consideră că în cel mai bun caz țara își poate atinge obiectivul „până la sfârșitul anului”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: