Evenimentul Zilei > International > Nu vor mai EXISTA audiţii în camere de hotel sau pe celebrele „CANAPELE ” unde actriţele dădeau „PROBE ”
Nu vor mai EXISTA audiţii în camere de hotel sau pe celebrele  „CANAPELE ” unde actriţele dădeau „PROBE ”

Nu vor mai EXISTA audiţii în camere de hotel sau pe celebrele „CANAPELE ” unde actriţele dădeau „PROBE ”

Audiţiile în camerele de hotel ar putea fi interzise la Hollywood Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG-AFTRA), cea mai mare asociaţie a artiştilor de la Hollywood, împreună cu alte patru televiziuni importante din SUA au convenit să pună capăt audiţiilor în camerele de hotel sau la reşedinţele personale, având în vedere scandalurile sexuale izbucnite în cetatea filmului, notează Reuters.

SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de actori, și conducerile televiziunilor ABC, CBS, NBC și Fox au ajuns la un acord care va fi aprobat de consiliul de administrație al breslei luna viitoare.  Împreună au acceptat un limbaj asemănător celui din Ghidul nr. 1 emis în aprilie, care a cerut încheierea audițiilor, interviurilor și întâlnirilor profesionale similare în camere private sau în locuințe private.

SAG-AFTRA, președintele Gabrielle Carteris, a spus că obiectivul este eliminarea  "prădătorilor de a exploata actriţele în spatele ușilor închise, sub masca unei întâlniri profesionale".  Așa-numita "canapea de probă" a fost folosită de mult timp de bărbații care caută favoruri sexuale de la actrițe în schimbul rolurilor.

Măsurile au urmat după ce un număr mare de femei au acuzat  producătorul de la Hollywood Harvey Weinstein de abuzuri sexuale.  Rapoartele lui Weinstein au condus la un val de acuzații împotriva bărbaților din politică, mass-media și show-business, transformând SUA într-o bătălie cu hărțuirea sexuală, notează Reuters.