Evenimentul Zilei > Justitie > Audieri maraton în dosarul de furt de cărbune de la Rovinari: mai mulţi poliţiştii cercetaţi
Audieri maraton în dosarul de furt de cărbune de la Rovinari: mai mulţi poliţiştii cercetaţi

Audieri maraton în dosarul de furt de cărbune de la Rovinari: mai mulţi poliţiştii cercetaţi

Şase persoane au fost reţinute în dosarul furtului de cărbune de la Rovinari, după audieri ce au durat peste 12 ore. Zece poliţişti sunt cercetaţi sub control judiciar.

Joi, la mai multe secţii de poliţie din judeţul Gorj au avut loc percheziţii de amploare. Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au efectuat peste 23 de percheziții și 4 controale la societăți comerciale pentru destructurarea unei grupări specializate în furt.

Mai mulţi agenţi au fost acuzaţi că fac parte dintr-o reţea care se ocupă de furtul de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia.

Mai exact, 28 de suspecţi au fost audiaţi de procurori, 10 dintre aceștia fiind cercetați pentru furt calificat, 5 pentru pentru dare de mită și 13 pentru luare de mită, conform România TV.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție (DGA), lucrătorii de poliție judiciară, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, au pus în executare joi dimineața 23 de percheziții emise de către Tribunalul București la domiciliile suspecților și la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliția Orașului Turceni și Poliția Orașului Rovinari.

"În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantități însemnate de cărbune din instalațiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat și comercializat pe raza județelor Dolj, Gorj și Mehedinți. Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfășurată sub protecția unor agenți de poliție din cadrul IPJ Gorj — Poliția Orașului Turceni, Poliția Orașului Rovinari și posturile de poliție arondate, care pretindeau și primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competență a autoutilitarelor folosite în acest scop", se menționează în comunicatul de presă.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: