Unsă consilier personal la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, după ce înainte a trecut pe la Ministerul Agriculturi ca și consilier personal al secretarului de stat Alexandru-Dănuț Potor și administrator provizoriu al companiei Telecomunicații CFR SA, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Laris Popa aleasă în 2013 să administreze Galeria Raphael din București unde spun procurorii că Vâlcov urma să-și deschidă o galerie de artă,  a ajuns miercuri la Tribunalul Dolj pentru a fi audiată.

„Deși a fost propusă ca martor de către inculpat, miss s-a prezentat la proces numai după ce polițiștii din Sectorul 6 i-au bătut la ușă cu mandatul emis de instanță. E drept, a venit neînsoțită, grație ”bunăvoinței domnilor polițiști care au avut încredere în cuvântul ei că se va prezenta și că nu a fost vorba de rea credință ci de o neînțelegere cu domiciliul, așa cum se destăinuia în sala de așteptare unuia dintre avocați.

Ca și la ICCJ(n.n. martor în dosarul în care Vâlcov a fost condamnat pe fond la 8 ani exe) Larisa Popa a susținut că celebra galerie nu i-a aparținut lui Vâlcov ci prietenului acestuia, Ovidiu Ramba, acesta din urmă fiind cel care îi remitea banii pentru cheltuieli și pentru achiziția operelor de artă”, scrie Concretolt.

„Judecător: De când îl cunoașteți pe domnul Ramba?

Martor(L.P.): Cam de la începutul anului 2013

Judecător: Ce fel de relație aveați cu acesta?

Martor(L.P.): Era o relație de prietenie. Era un cerc de prieteni în care ne întâlneam. Bine… au fost și întâlniri unu la unu.

Judecător: Cine făcea parte din acest cerc de prieteni?
Martor(L.P.): Frații Langa, Ramba Ovidiu, Sandra Stănescu, Șușală și cam atât…

Judecător: Inculpatul era în acest cerc de prieteni? 
Martor(L.P.): Inculpatul? Adică domnul Darius Vâlcov?

Judecător: Da, inculpatul Vâlcov Darius.

Martor(L.P.): Nu. Nu făcea parte.

Judecător: De ce era nevoie să vină Șușală de la Slatina la București să vă aducă banii pentru cheltuieli și nu îi aducea domnul Ramba care era în București?

Martor(L.P.): Domnul Ramba era ocupat. Nu putea să ajungă…”.