Auchan își extinde afacerile, dar profitul și numărul de angajați scad

Auchan își extinde afacerile, dar profitul și numărul de angajați scad Auchan. Sursa foto: Arhiva EvZ

Retailerul francez Auchan își consolidează prezența în piața românească, continuând să deschidă noi magazine în întreaga țară, depășind acum cifra de 430 de unități.

Însă, pe măsură ce expansiunea continuă, compania a fost nevoită să facă ajustări în ceea ce privește forța sa de muncă, consemnând o reducere a numărului de angajați. De altfel, în ciuda acestei creșteri semnificative în rețea, profitul înregistrat de Auchan în țara noastră a cunoscut o scădere.

Auchan România, scade în profit

Anul trecut, cunoscutul magazin a înregistrat afaceri locale în valoare de 7,2 miliarde lei, comparativ cu 6,9 miliarde lei înregistrate în 2022.

În același timp, profitul net a înregistrat o ușoară scădere, ajungând la 86,7 milioane lei, față de 100,3 milioane lei înregistrate în anul precedent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, numărul de angajați s-a redus la 7.012, în scădere față de 7.334 de persoane înregistrate anterior.

Auchan România

Auchan. Sursa foto: Arhiva EVZ

Auchan gestionează în prezent un portofoliu de peste 430 de magazine, inclusiv 33 de hipermarketuri, șapte supermarketuri și aproximativ 400 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care majoritatea sunt situate în stațiile Petrom. În plus, compania operează și o platformă de comerț electronic, potrivit profit.ro.

Retailerul va plăti mai mulți bani pe ambalajele cu sigla SGR

În plus, în ultima perioadă, Auchan a făcut cunoscut că va majora cu zece bani suma oferită pentru fiecare ambalaj marcat cu sigla SGR și colectat prin intermediul aparatelor sale specializate.

Astfel, pentru un ambalaj se va acorda 60 de bani, în loc de 50 de bani cât e la celelalte magazine.

Până la data de 15 septembrie, clienții care utilizează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la mașinile automate de reciclare disponibile în magazinele Auchan primesc o garanție de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj, valabilă timp de 12 luni de la data emiterii.

Reciclare

Reciclare. Sursa foto: Facebook / Mircea Fechet

În plus, aceștia beneficiază de un avantaj suplimentar de 0,1 lei pentru fiecare ambalaj marcând simbolul „Ambalaj cu garanție”, sub formă de voucher de fidelitate accesibil prin aplicația Auchan.

Este important de menționat că nu există nicio limită în ceea ce privește cantitatea de ambalaje reciclate pentru a beneficia de acest avantaj suplimentar de 0,1 lei per ambalaj.