Evenimentul ZileiInternationalAu votat un actor de comedie, acum râd: Zelenski dă Rusiei estul Ucrainei!

Au votat un actor de comedie, acum râd: Zelenski dă Rusiei estul Ucrainei!

Au votat un actor de comedie, acum râd: Zelenski dă Rusiei estul Ucrainei!
Proteste masive la Kiev, unde oamenii au ieșit în stradă la doar câteva săptămâni după alegerile prezidențiale.

În plin scandal legat de subiectul „Biden-Ucraina”, Volodimir Zelenski, un actor de comedie, îi face pe ucraineni să râdă. La recentele negocieri cu Moscova privind statutul regiunilor Donbass și Luhansk, Zelenski a dat de înțeles că este de acord să garanteze autonomie pentru teritoriilor din est, controlate în prezent de separatiștii pro-ruși.

Șoc și groază la Kiev, unde peste 10.000 de oameni au protestat în stradă, cerându-i comediantului Zelenski să nu cedeze nicio palmă de pământ! Degeaba, reprezentanții Ucrainei și cei ai Rusiei au bătut palma pentru o înțelegere privind alegerile din regiunea Donbass și Luhansk și legislația referitoare la statutul special al celor două zone.

Conform EU Observer, mulți ucraineni consideră înțelegerea ca fiind o încălcare a promisiunilor făcute de Zelenski în campania electorală. Acesta a spus atunci, în repetate rânduri, că va lupta pentru ca Ucraina să redobândească peninsula Crimeea, iar referitor la regiunile din est a negat vehement orice înțelegere cu Moscova.

În urmă cu o săptămână, Volodimir Zelenski a anunțat că va semna un acord de pace, garantat de Rusia, Germania și Franța, cu separatiștii din Est.


Accesează: