Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, a declarat, sâmbată, pentru Agerpres, că legatura telefonica a fost foarte proastă şi s-a pierdut imediat dupa apelul de ajutor. Totusi, dispecerul a înregistrat faptul ca tinerii se afla într-o zona deosebit de periculoasă, undeva între pereţii Ocolaşului Mic şi Jgheabul Ursăriei.

“După două ore de cautari, echipa de intervenţie i-a gasit blocaţi pe o brană, deasupra unei prăpăstii de cateva sute de metri. După ce au fost extraşi şi conduşi la cabana Dochia, aceştia au povestit ca iniţial au urcat pe traseul Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Ocolaşul Mic şi în punctul numit La Viperie nu au mai recunoscut traseul datorită degradării rezultate în urma ultimei furtuni şi a copacilor căzuţi. Au facut dreapta confundând poteca cu una din potecile de capră neagră, foarte numeroase în acea zonă. După un timp, când poteca s-a pierdut şi atât deasupra cât şi dedesubt erau pereţi impresionanţi de stânca de sute de metri înălţime şi adâncime, au realizat că sunt într-o situaţie disperată. Au incercat să sune de mai multe ori după ajutor, dar ddin cauza zonei stâncoase nu au gasit decat târziu o urma slabă de semnal”, a declarat Raul Papalicef.

După ce au reuşit să comunice cu salvatorii montani, cei doi au rămas între stanci unde au fost gasiti de echipa de interventie. În urmatoarea perioadă, Salvamont Neamt va începe lucrarile de degajare a traseelor afectate de ploile abundente şi de vantul care a doborât mai mulţi copaci pe trasee.

 

Te-ar putea interesa și: