Evenimentul Zilei > Actualitate > Au scăpat cu bine din iadul italian. Medicii români au fost primiți ca niște eroi
Au scăpat cu bine din iadul italian. Medicii români au fost primiți ca niște eroi

Au scăpat cu bine din iadul italian. Medicii români au fost primiți ca niște eroi

Aeronava care i-a transportat pe medicii și asistenții plecați în Italia pentru a lupta împotriva Coronaviurs a aterizat în România.

Aeronava C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a aterizat. Medicii şi asistenţii români plecaţi să sprijine medicii italieni în lupta împotriva noului coronavirus s-au întors în ţară.

De asemenea, o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat în această dimineaţă de la  Baza 90 Aeriană Otopeni. Aeronava duce la Milano 90 de mii de măşti de protecţie de tip FFP2. Aceste materiale sunt parte din rezerva constituită în România pe baza unui grant în valoarea de 10 milioane de euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europenă.

Premierul României, Ludovic Orban, aflat pe Baza Aeriană 90, unde au aterizat medicii, le-a transmis un mesaj acestora pentru curajul și solidaritatea de care au dat dovadă în lupta cu virusul chinezesc.

„Am ținut să fiu prezent aici, la revenirea în țară a formidabilei echipe care, în mod voluntar, au lucrat în Italia o perioadă de 17 zile. Prin solidaritate, au fost alături de cadrele medicale din Italia și au luptat împotriva COVID-19. Le transmit respectul, aprecierea mea și le mulțumesc că au transmis o imagine frumoasă despre România, nu numai în Italia, la nivel european. Le doresc mult succes în carieră”, a spus Orban.


Știre inițială: Cei 15 medici si asistenți români, care timp de două săptămâni i-au ajutat pe colegii de la un spital din Lombardia la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus și-au încheiat misiunea și se întorc în țară. 

La întoarcere, aeronava va aduce în ţară echipa de medici şi asistenţi care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie alături de medicii de acolo la misiuni destinate salvării pacienţilor cu Covid 19 internaţi în două unităţi medicale.