În ianuarie 2006, în Piaţa Victoriei din Capitală, la o aruncătură de băț de Guvern, s-a petrecut o tragedie asemănătoare celei care a avut loc în 2013, atunci când Ionuț, un băiețel de numai patru anișori, a fost ucis de maidanezi. Un cetăţean japonez şi-a găsit sfârşitul după ce a fost muşcat mortal de un maidanez, binecunoscutul Bosquito.

Japonezul, preşedintele reprezentanţei Koyo, se afla în apropierea sediului Guvernului, când căţeaua, cunoscută sub numele de Bosquito, a sărit să-l muşte. Câinele l-a prins pe bărbatul de 68 de ani de picior şi i-a secţionat o arteră. Omul a pierdut atât de mult sânge, încât, în scurt timp, a murit. Haitele de câini din zonă au fost strânse de municipalitate, iar principalul suspect s-a dovedit a fi Bosquito. Cazul a ajuns în Justiţie, iar patrupedul a fost apărat de avocata Paula Iacob. Aceasta a susţinut că animalul este nevinovat, iar japonezul a murit în urma unui infarct.

Bosquito a fost un maidanez norocos, pentru că după mediatizarea acestui caz, o familie din Germania s-a oferit să-l adopte. L-au denumit Ziva și i-au oferit o viață de lux, în timp ce în România toată lumea fierbea pe tema tragediei provocate de maidanez. În urmă cu patru ani, Bosquito, ucigașul japonezului, a murit. Directorul de la ASPA , Bogdan Treeroiu, spune că în Capitală au început să reapară maidanezii. Se primesc sesizări de la oameni și se capturează, în medie, 5-10 câini pe zi în ultima lună.