Reality show-ul ,,Eden'' a implicat amplasarea a 23 de străini în sălbăticie, pentru ca aceştia să-şi construiască o nouă societate într-o pădure din Scoţia. După debutul din iulie 2016, rating-ul emisiunii a scăzut drastic de la 1,7 milioane la 800.000 de telespectatori, iar după doar patru episoade experimentul social a fost eliminat de pe micile ecrane. 13 dintre concurenţi au plecat din reality show de la finalul verii trecute.

Ceilalţi concurenţii au aflat, însă, recent că emisiunea a fost scoasă din grila de programe în august 2016. Nefiind anunţaţi, cei 10 participanţi au continuat să trăiască în sălbăticie timp de un an de zile fără a fi conştienţi de alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii sau de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În ciuda problemelor privind anularea emisiunii, reprezentanţii postului de televiziune au insistat că emisiunea va fi difuzată din nou în 2017, însă nu au oferit şi alte detalii. De asemenea, echipa de producţie a fost evazivă în a da explicaţii despre această situaţie.