Primele imagini cu teroristul rămas în viaţă după atentatele din Paris au fost surprinse de camerele de supraveghere ale unei benzinării din nordul Franţei, la o zi după atentatele din 13 noiembrie.

Însoţit de doi complici, Salah Abdeslam era foarte relaxat când a trecut graniţa în Belgia cu doar câteva minute înainte să fie dat în urmărire internaţională. Imediat după atacurile din Paris, teroristul şi-a contactat complicii şi le-a cerut să-l ducă în Belgia şi spre norocul lor, trei filtre de poliţie i-au lăsat să-şi continue drumul.

„În acel moment, a arătat adevăratul buletin, ceea ce înseamnă că nu se gândise să revină cu documente false, poate că nu se gândise să mai revină vreodată”, a declarat Koens Geens, ministrul belgian al Justiţiei.

„Autorităţile franceze mi-au spus că, în cazul în care controlul ar fi avut loc cu 15 minute mai tâziu, dacă ar fi trecut frontiera un sfert de oră mai târziu, s-ar fi găsit în baza lor specială de date”, a precizat şi Jan Jambon, ministrul belgian de Interne.

Complicii teroristului au mărturisit ulterior că se drogaseră împreună şi de aceea păreau relaxaţi, deşi erau pe fugă.

În atentatele de la 13 noiembrie din Paris, 130 de oameni au fost ucişi, iar cel mai grav atac a avut loc la Bataclan, un teatru din arondismentul 11, unde 89 de oameni au fost mitraliaţi de trei terorişti.

<iframe src="http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Noi+imagini+cu+cel+mai+cautat+terorist+Salah+Abdeslam?video=0&width=600&height=400" scrolling="no" width="600" height="400"></iframe>