Evenimentul Zilei > Actualitate > Atunci când te „loveşte” norocul: În Ajunul Crăciunului un trecător găseşte un rucsac plin
Atunci când te „loveşte” norocul: În Ajunul Crăciunului un trecător găseşte un rucsac plin

Atunci când te „loveşte” norocul: În Ajunul Crăciunului un trecător găseşte un rucsac plin

Un bărbat, poate prea îngândurat sau doar un simplu aiurit, a pierdut rucsacul plin nu doar de cadouri, ci şi cu bani. Dar când e să ai noroc...ai.

Un bărbat de 63 de ani a avut o mare surpriză de Crăciun. Un trecător de o cinste rară s-a îngrijit să-i restituie rucsacul plin cu cadouri şi 16.000 de euro bani gheaţă, rucsac pe care-l uitase din neatenţie. Trecătorul de 51 de ani a avertizat poliţia după ce s-a împiedicat de rucsac cu puţin înaintea miezului nopţii de Ajun. Poliţia a identificat rapid proprietarul şi i-a restituit ce îi aparţinea.

Omul a refuzat inclusiv recompensa la care avea dreptul pentru gestul său frumos

Cel ce găsise rucsacul aiuritului „a refuzat recompensa fiindcă era Crăciunul”, a spus poliţia din Krefeld care a publicat pe Facebook povestea. „Există cu adevărat oameni care fac minuni de Crăciun”. În Germania, oricine restituie un obiect găsit poate primi o recompensă. În acest caz, bărbatul-minune ar fi putut să primească 490 de euro, proporţional cu valoarea celor găsite, notează novinite

Pe Facebook, diverşi utilizatori de Internet se întrebau de ce omul de peste 60 de ani umbla teleleu cu atâta bănet asupra sa. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a spus că deşi pare „neobişnuit”, bărbatul de 63 de ani „se simţea mai în siguranţă (??!!!)” cu banii asupra sa.