În urmă cu 170 de ani, „Goana după aur¨ a distrus destine sau a îmbogățit peste noapte mii și mii de oameni. În zilele noastre, există alternative mai distractive și mai ieftine. Cu prețul unui concediu – pentru români un pic mai piperat dată fiind distanța – astăzi poți căuta diamante pe care să le și păstrezi pe principiul „Ce-am găsit să fie al meu¨!

Prezent la cel mai mare târg de turism din lume, IPW 2019, care a avut loc anul acesta la începutul lunii iunie la Anaheim, California, statul Arkansas a venit cu o destinație complet necunoscută de români: „Crater of Diamonds State Park¨.

Situat în orașul Murfreesboro, la 55 km de Nashville, parcul este unul dintre singurele locuri din lume unde publicul poate căuta diamante în sursa lor vulcanică originlă și adună vizitatori din toată lumea. De când s-a deschis pentru public în 1972, au fost găsite peste 33.100 de diamante de toate mărimile, printre care și Amarillo Starlight, un diamant alb de 16,37 carate, cel mai mare diamant găsit de către un vizitator.

Anul trecut, cea mai mare descoperire a fost făcută de o pensionară din Colorado în vârstă de 71 de ani. După zece minute de căutări, împreună cu soțul, fiul și doi nepoți, bătrâna a găsit o bucată care părea să fie sticlă, dar care avea o formă interesantă. Din fericire, i-a dat-o fiului ei, care a pus-o în buzunar. După o oră, întorși la Centrul de analiză al parcului, familia avea să afle că au descoperit cel mai mare diamant din acel an, din cele 256 găsite în 2018 și care avea aproape 3 carate.

10 dolari pe zi

Anul aceasta, în primele patru luni au fost găsite 144 de diamante care au intrat automat în posesia celor care le-au găsit. Interesant este faptul că prețul de intrare în parc pentru o zi întreagă de căutări costă modesta sumă de 10 dolari pentru un adult și 6 dolari pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 6 si 12 ani. Parcul pune la dispoziție și unelte de căutare cu prețuri de închiriere între 4 și 15 dolari pe zi, în funcție de mărime și complexitate. Vizitatorii au la dispoziție locuri de cazare în rulote sau corturi, restaurant, magazin de cadouri, centru de informare și un Water Park. Parcul mai oferă identificare gratuită și certificat de autenticitate găsitorului.