Evenimentul ZileiActualitateAtenționare MAE! Pericol în orașul preferat al românilor. Poliția a ieșit pe străzi

Atenționare MAE! Pericol în orașul preferat al românilor. Poliția a ieșit pe străzi

Atenționare MAE! Pericol în orașul preferat al românilor. Poliția a ieșit pe străzi
Cetățenii români care călătoresc în Barcelona sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că în zonă se desfășoară determină perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare, ca urmare a protestelor spontane din oraș.

MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze în prealabil asupra stării drumurilor la http://infocar.dgt.es/etraffic/, de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească, precum şi de pe site-ul http://www.aena.es.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona +34934181535, +34934334223, +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precizează un comunicat transmis luni seară de MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro şi http://barcelona.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Accesează: