Evenimentul Zilei > International > Atenţionare de călătorie în UNGARIA, din cauza condiţiilor meteorologice
Atenţionare de călătorie în UNGARIA, din cauza condiţiilor meteorologice

Atenţionare de călătorie în UNGARIA, din cauza condiţiilor meteorologice

Potrivit informaţiilor date de poliţia ungară, pe Drumul Naţional nr. 43 din Ungaria, porţiunea Mako-Nagylak (Nădlac) între km 35 şi 39, circulaţia se derulează pe o singură bandă de circulaţie, în mod alternativ, din cauza viscolului puternic, informează MAE român, într-un comunicat remis EVZ.

Atenţionările meteorologice valabile pe teritoriul Ungariei se menţin până luni, ora 24,00, precizează MAE.

Cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ungariei li se recomandă să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.

„În prezent au fost mobilizate două autospeciale de deszăpezire pentru a asigura derularea traficului Mako- Nagylak/Nădlac. În intervalul 6,30 – 8,30, traficul auto a fost blocat total pe DN 43, pe raza localităţii Apatfalva, ca urmare a derapării unui camion'', adaugă sursa citată.

Autorităţile ungare au pus la dispoziţia cetăţenilor informaţii actualizate privind condiţiile meteorologice şi de trafic, acestea putând fi consultate pe următoarele site-uri de specialitate: http://vesz.katasztrofavedelem.hu – aplicaţia Serviciului Ungar pentru Situaţii de Urgenţă; http://utinform.hu – Administraţia Drumurilor Ungare; http://met.hu – Serviciul Ungar de Meteorologie.

MAE reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” şi prin consultarea „Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014” disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.