Inițiatorul acestui joc, respectiv Desk Plant, susține că este „doar o comedie neagră”, dar care respectă regulile platformei pe care a fost urcat.

Conform acestuia, jucătorii au posibiliatea de a controla mișcările unui violator sau criminal în serie în timpul „ apocalipsei zombie”. Jocul vine însoțit de un mesaj care avertizează asupra conținutului care incită la violență, agresiune sexuală, limbaj obscen, necrofilie și chiar incest.

„Crima a fost integrată cu success în ficțiune, dar violul mai are până să fie normalizat”, este precizat pe site-ul official al jocului.

A fost inițiată o petiție online împotriva jocului „Rape Day” care a strâns, în decursul unei săptămâni, peste 3.000 de semnături.

„Violul nu este o joacă, iar cei care au creat acest joc nu ar trebui să aibă posibilitatea de a produce bani promovând abuzul sexual și uciderea femeilor. Încercăm să oprim acest fenomen din viața de zi cu zi, iar acum vedem că, prin joc, astfel de atrocități devin accesibile tuturor, indiferent de vârstă, singura condiție de acces fiind deținerea unui card de credit”, susțin inițiatorii petiției.

„Rape Day” a fost retras de pe platforma online, însă, în ciuda acestui fapt, creatorii jocului sunt hotărâți să îl urce din nou, dar pe alte site-uri.

„Nu am încălcat nicio regulă. Scopul acestui joc este de a permite celui care-l accesează să facă ceva care-i este interzis în realitate”, a spus creatorul, Pe de altă parte, acesta a recunoscut că a înlăturat din scenariu anumite secvențe în care un bebeluș era ucis.