Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie turişti: Apare POLIŢIA Turistică!
Atenţie turişti: Apare POLIŢIA Turistică!

Atenţie turişti: Apare POLIŢIA Turistică!

Pentru prima dată în România se va desfășura Conferința Națională a Ghizilor de Turism, în data de 16 ianuarie 2016, la Hotel Internațional din stațiunea Sinaia.

Evenimentul  este organizat de un grup de inițiativă al ghizilor format din reprezentanți ai Asociației Naționale a Ghizilor din Romania, Asociația Turistică Ghizii României, Asociația Hello Bucovina și Asociația Ghizilor Banat-Crișana.

Principalele teme incluse pe agenda evenimentului se referă la înființarea Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România și introducerea Poliției Turistice. Apariția Federației Naționale va permite asociațiilor de profil existente să aibă o prezență mult mai puternică în colaborarea cu instituțiile statului, în ceea ce privește modificarea cadrului legislativ care reglementează aspectele legate de formarea, atestarea și desfășurarea activității de ghid de turism, conform normelor Directivei Europene în vigoare.

„Ghidul de turism este o personalitate complexă care trebuie recunoscută de toți cei implicați în activitățile de turism ca fiind cel care asigură turiștilor, prin cunoștințe, grijă și devotament, plus de profesionalism și valoare; într-un cuvânt, îi face fericiți.  În egală măsură, prin tot ceea ce face, devine persoana care reprezintă țara și o promovează ca destinație turistică, protejând turismul în România. Turiștii pe care îi ghidează sunt îndrumați să trateze cu respectul cuvenit mediul, natura, diferitele obiective turistice și monumente, obiceiuri sau chiar anumite sensibilități locale”, se arată în comunicat.