Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție sporită. Pericolul Covid-19, mai mare decât ne putem închipui
Atenție sporită. Pericolul Covid-19, mai mare decât ne putem închipui

Atenție sporită. Pericolul Covid-19, mai mare decât ne putem închipui

Cercetătorii americani au identificat, în Massachusetts, un focar cu cel puţin 82 de cazuri care a pornit de la persoane asimptomatice, demonstrând că mitul cu Covid -19 care este răspândit doar de persoanele care au febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie este greșit.

Cel care a avertizat că focarul cu cel puţin 82 de cazuri de Covid-19 a pornit de la persoane asimptomatice este chiat Bill Gates. Studii recente arătă că şi persoanele fără simptome pot răspândi noul coronavirus. Covid-19 va fi mult mai greu de controlat decât Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), a spus Gates

„Trebuie să ne concentrăm asupra persoanelor simptomatice. Unele răspândiri sunt posibile înainte ca oamenii să dea semne de boală, dar nu acesta este principalul mod de propagare a virusului”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

Potrivit acestuia „persoanele sub 20 de ani care nu prezintă simptome semnificative ar putea răspândi mai uşor virusul. Dar până când vom înţelege cu adevărat câţi oameni transmit virusul asimptomatic şi asimptomatic le cerem tuturor americanilor să-şi asume responsabilitatea personală pentru a preveni răspândirea”.

Într-un articol din New England Journal of Medicine, Bill Gates şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea bolii de către persoanele care încă nu au dezvoltat simptome sau care se simt „doar puţin răcite”.

„Există, de asemenea, dovezi puternice că poate fi transmis de persoane care se simt doar puţin răcite sau care nu au deloc simptome. Asta înseamnă că virusul Covid-19 va fi mult mai greu de controlat decât Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a fost răspândit numai de către persoanele simptomatice”, a scris el, potrivit digi24.ro.